"Szépkorúak" köszöntése

 

 

 

Látogatottság

Cikkmegtekintések találatai
32367

Megújult a gyirmóti rendelő épülete

„Az önkormányzat évekkel ezelőtt hirdette meg az egy orvos, egy rendelő programot, amelynek keretében számos rendelő-felújítás valósult meg Győrben. A gyirmóti beruházás során nem csak rendelőfelújításról beszélhetünk, de a településrész központjának jelentős fejlesztéséről is.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, aki hozzátette, ehhez hozzájárul az a kis közösségi tér is, amelyet az épület előtt alakítottak ki. Az önkormányzati forrásból megvalósult beruházás értéke 45 millió forint.

 

Szabó Jenő a városrész önkormányzati képviselője elmondta, az épület rossz állapota miatt szükséges volt a felújítás, és a helyszíni szemle után Borkai Zsolt polgármester rögtön a támogatásáról biztosította. A képviselő kiemelte, 1960-ban az épület küszöbét 27 elsős kisdiák lépte át, mivel az akkor még iskolaként üzemelt. Hozzátette, az egyikük ő volt, de akkor még nem gondolta, hogy egyszer majd tehet az épület megújításáért. Az orvosi rendelő egyébként 2000 óta működik itt, akkor a belső felújítás történt meg, most pedig sor kerülhetett az épület teljes körű külső felújítására is, amivel a településrész központja is megszépült.

Az önkormányzati beruházás során nem csak az épületet újították fel, de a városrész központja egy közösségi térrel is gazdagodott.

Szöveg: Győrplusz

Fotó: Stoller László

Nagyobb fotóért KATT a kis képre

Megújult az emlékmű és környéke

Rövid idő alatt teljesen átalakult Szabó János honvéd huszárszázados emlékműve és a közvetlen környezete. Takács Tímea képviselőtársammal együtt kezdeményeztük és támogattuk e ménfőcsanaki emlékhely megújítását, mely a városrészi 1848-49-es ünnepi megemlékezésre készült el.

Nagyobb fotóért KATT a kis képre

 

Korszerű társasház készült el Gyirmóton

Korszerű társasház készült el Gyirmóton

Megújult Gyirmót központjában az egykor szebb napokat látott közösségi épület. A Szent István út 33. szám alatt nyolc lakásos társasházat alakított ki a Győr-Szol.

Szabó Jenő önkormányzati képviselő a ház átadóján elmondta, egykor többek között tanterem, könyvtár működött az épületben, majd az akkori tulajdonosai panziónak szerették volna átalakítani, de ez nem valósult meg. Ezután egy kisállat eledelt forgalmazó cég vásárolta meg az ingatlant, de nem fejezte be az átalakítást, így az állaga leromlott. Az épületet végül a Győr-Szol Zrt. vásárolta meg, a cég társasházat alakított ki a telken.

 

Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök vezérigazgatója kifejtette, több lehetőség megvizsgálása után döntöttek a nyolc lakásos társasház építése mellett. Bruttó 180 millió forintból megerősítették az alapot, majd egy minden igényt kielégítő, 21. századi követelményeknek megfelelő épületet építtetek a városrész központjába. Az összegből egy részt a telek rendezésre, belső utak építésére, parkosításra fordítottak. A kivitelezést a Terrán Kft. végezte.
 

A lakásokra nagy az érdeklődés, ötöt már lefoglaltak a bérlők. A társasházat Wolf Pál Péter Győr-Gyirmót plébánosa áldotta meg.

Szigethy Teodóra

Fotó: Marcali Gábor

 

Dr. Timaffy László Megyei Néprajzverseny

Április 18.

Dr. Timaffy László Megyei Néprajzverseny


Nagyobb fotóért katt a kicsire

A jeles néprajztudósról elnevezett kétfordulós verseny 19. alkalommal került megrendezésre a MPI szervezésében. A néprajzi vetélkedő mellett a versenyre nevezett iskolák diákjai hagyományőrző műsorukat is előadták. A verseny támogatói Takács Tímea és Szabó Jenő önkormányzati képviselők. A zsűri elnöke Perger Gyula néprajzkutató. A verseny fővédnöke Timaffy Gyöngyvér.

Forrás: gyor-menfocsanak.hu

Egészség-piac Gyirmót, 2013.03.22.

(nagyobb fotóért katt a kis képre)

A fotóalbum megtekintése ITT!

Március 15. ünnep

Bezerédj-kastély: Kerületi ünnepség az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

   
    

(nagyobb fotóért katt a kis képre)

Gyirmóti borverseny 2013.

 
 
 
 

(nagyobb fotóért katt a kis képre)

Ménfőcsanaki borverseny 2013.

(nagyobb fotóért katt a kis képre)

 

13 éve a környezetért

 

A Kertvárosi ÁMK, Gyirmóti Művelődési Háza a Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából már hagyományos környezetvédelmi  vetélkedőt hirdetett a város 5-8 osztályos tanulóinak. A rendezvény első állomása a Jeles napok a környezet védelmében elnevezésű programsorozatnak, amit tizenhárom éve hívtak életre és amelyet Szabó Jenő önkormányzati képviselő is felkarolt. A csapatversenyt Keserű Balázs az ÉDUVIZIG főtanácsosának előadása színesítette.

 A vetélkedőn készült fotókról BŐVEBBEN...

 

Karácsonyváró koncert, december 20. Bezerédj-kastély

A közterületek és parkok szebbé tétele mellett támogatom a különböző intézményeket és azok közösségi programjait. Fontosnak tartom, hogy legyenek olyan rendezvények területünkön, amiket a helyiek magukénak éreznek, összegyűlnek, együtt ünnepelnek. Az ilyen alkalmak lehetőséget teremtenek arra, hogy egy kicsit megálljunk és egymásra figyeljünk. A falunapokon túl kiemelném a ménfői szüreti mulatságot, Gyirmóton pedig a halászléfőző versenyt, amelyeket hagyományteremtő szándékkal kezdeményeztem, és amelyek évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.